петак, 22. новембар 2013.

Органска башта у посудама

Гајење цвећа и поврће у посудама је, због своје практичности, од пре неколико година велики тренд у свету. Прочитајте како и ви можете направити своју баштицу, иако располажете ограниченим простором. Гајење биљака у посудама може бити савршено решење за баштоване са ограниченим простором. Улепшајте терасу шареним цветовима, гајите сопствено поврће чак и ако живите у згради, или креирајте башту на крову. Можете померати саксије около да ухвате сунчеву светлост и преместити их у сенку кад је превише топло. Олуја са градом? Нема проблема – само преместите посуде унутра.

среда, 20. новембар 2013.

Пластеник у центру Бањалуке: Здрава храна узгојена радом младих људи


Основна култура која се узгаја у пластенику је паприка, али имају и парадајза, мноштво зачинског биља, салата, краставаца, тикви, јагода, купусњача и рукола.

Петнаестак младих људи којима је доста прерађене, индустријски произведене и хемикалијама третиране хране одлучили су нешто промијенити у својим животима. Наиме, они су у пластенику који се налази у ужем центру Бањалуке засадили разно поврће, воће и зачинско биље, а својим радом дају примјер околини да је у данашње вријеме у двориштима и зеленим градским површинама које се не користе могуће произвести органски узгојену храну за личне потребе.

уторак, 5. новембар 2013.

Адресар органских произвођача

У колико желите да набавите квалитетну органску храну директно од произвођача, на доњем линку можете наћи контакте неких од њих.





Адресар органских произвођача